رفتن به محتوای اصلی
x

به نام خدا

امروزه صنعت نساجی به واسطه تامین یکی از نیازهای عمده بشری، یکی از صنایع مهم جهان محسوب می‌گردد. محصولات و رهآوردهای این صنعت نه تنها به عنوان تن پوش، بلکه به عنوان فرش، موکت، منسوجات صنعتی، ابزار مقاوم نمودن کامپوزیت‌ها، فیلتراسیون، منسوجات و سازه‌های ساختمانی(ژئوتکستایل ها)، منسوجات پزشکی و ...کاربرد دارند.

در ایران صنعت نساجی یکی از قدیمی‌ترین صنایع کشور بوده و بعد از صنعت نفت دومین صنعت مملکت محسوب می‌گردد. این صنعت از لحاظ تعداد شاغلان و تعداد واحدهای تولیدی بزرگترین صنعت کشور محسوب می‌گردد و این امر به تنهائی اهمیت این رشته را مشخص می سازد.

مجموعه مهندسی نساجی شامل مطالعه فرآیندهای تبدیل پلیمرها به الیاف،‌ تبدیل الیاف طبیعی و مصنوعی به انواع نخ، تبدیل نخ به انواع پارچه، منسوجات، رنگرزی وتکمیل مناسب پارچه با توجه به کاربرد آن و نهایتاً تبدیل پارچه و منسوجات به پوشاک و سایر فرآورده‌های قابل مصرف برای مقاصد مختلف می باشد‌. از اینرو ملاحظه می‌گردد که این رشته مهندسی از کاربرد گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف برخوردار می‌باشد .هدف دانشکده مهندسی نساجی تربیت دانش‌آموختگانی در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری است تا در عرصه صنعت و پژوهش در کشور کارآمد و سرآمد باشند.

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی علاوه بر کسب دانش مهندسی با مهارت‌های لازم در تجزیه و تحلیل مسائل فنی، مهندسی و تولیدی نساجی آشنا شده و راه ارتباط علمی با سایر مهندسین در علوم مختلف را نیز فرا می‌گیرند. به واسطه توانائی‌های کسب شده در این مقطع تحصیلی، فارغ التحصیلان می‌توانند در صنعت نساجی و دیگر صنایع وابسته به آن سرپرستی خط تولید، مدیریت و نظارت امر تولید و اداره کارخانه را به آسانی به عهده گرفته و ضمن مدیریت و بهره‌برداری از بخش‌های مختلف یک کارخانه نساجی و یا صنایع وابسته به آن در خصوص برنامه‌ریزی واحد تحت نظارت خود، در موارد مورد نیاز اقدام نمایند.

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد با فراگیری اصول تحقیقات علمی علاوه بر داشتن توانائی‌هائی که به آن اشاره شد قادر خواهند بود تا بخش‌های تحقیق و توسعه این صنعت را نیز به آسانی راهبری نمایند و در نهایت فارغ‌التحصیلان دوره دکتری با شناخت مرزهای دانش بشری و احاطه نسبی بر آثار علمی در یک زمینه خاص رشته نساجی، قادر خواهند بود تا گامهای مؤثری را در میادین علمی داخلی و خارجی بردارند.

دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان فعالیت خود را در سال 1363  با گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف در مقطع کارشناسی آغازکرد. گرایش‌های فناوری نساجی و مهندسی پوشاک به ترتیب  در سال­های 1373 و 1388 در دانشکده ایجاد گردیدند.  این دانشکده با بهره­ گیری از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مدرن، کادر هیات علمی مجرب و دانشجویان زبده، یکی از معتبرترین مراکز آموزش و تحقیق در علوم و مهندسی نساجی در ایران به حساب می آید. این دانشکده درحال حاضر، با 23 عضو هیات علمی، 464 دانشجوی کارشناسی، 140 دانشجوی ارشد و 78 دانشجوی دکتری به فعالیت مشغول است.

به موازات گسترش صنایع نساجی کشور، دانشکده فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی خود را به پنج گرایش الیاف پلیمری ، شیمی نساجی، فناوری نساجی، پوشاک و منسوجات صنعتی گسترش داده است. پژوهش های انجام گرفته در دانشکده در زمینه ­های طراحی و تولید الیاف و غشاهای پلیمری با ریزساختار مشخص جهت کاربردهای خاص، ساخت و توصیف سازه های کامپوزیتی، بی­بافت­ها، ساختارهای متشکل از نانوالیاف، رنگرزی و تکمیل، شیمی و فیزیک رنگ به صورت مقالات علمی و پژوهشی در مجلات معتبر بین المللی و داخلی منتشر شده است. دانشکده در راستای اعتلای صنعت نساجی کشور بویژه صنایع نساجی استان اصفهان اقدام به  انعقاد قراردادهای متعدد پژوهشی-کاربردی با واحدهای صنعتی کرده است.

 

تحت نظارت وف ایرانی