عکس مکانیک

دانشجویان عزیز، ورودی های محترم سال 1400 سلام و احترام

عزیزان، فرزندان برومند این سرزمین و آینده سازان کشور عزیز ایران به دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان خوش آمدید. ما در دانشکده مهندسی مکانیک جوّی بسیار دوستانه و پویا داریم و بسیار خوشحال و مفتخریم که شما هم به عنوان بهترین دانش‌آموزان این سرزمین به جمع ما می‌پیوندید. ما در این دانشکده قبل از هر چیز دوست بودن و یکی بودن برای افرادی را تمرین می‌کنیم که از جای جای ایران آمده اند و ایرانی بودن را تمرین می‌کنیم. اگر خوش شانس باشیم تعدادی هم­دوره‌ای از کشورهای دیگر هم داریم که با آنها جهانی بودن را تمرین می‌کنیم. یکی بودن آحاد بشر، همدل بودن و برای هم زیستن.

آنچه می‌آموزیم تا انتها باید برای ارتقای سطح زندگی بشر صرف کنیم زندگی که ابعاد روحی آن مهمتر از ابعاد مادی آن است و اگر علم مکانیک ناظر به بخش مادی است امیدوارم دیدگاه شما به عنوان عالمان آینده این علم به بعد معنوی انسان باشد و این علم را همچون دیگر ابزارهایی که باری تعالی در اختیار ما قرار داده در مسیر انسانیت بکار بگیرید.

اکنون می‌توانید به خود ببالید چرا که شما انتخاب شده‌اید، انتخاب شده‌اید که آینده خود و این مملکت و حتی جهان را بسازید. نه مغرور شوید و نه خود را دست کم گیرید. رتبه خود را به تعداد متقاضیان گرایش ریاضی در کشور تقسیم کنید به راحتی درخواهید یافت که جزء 2 درصد برتر استعدادهای این سرزمین هستید. بنابراین اگر مسیر را به بی راهه نروید قطعا جزء 2 درصد انسانهای موفق کشور خواهید بود. امروز دانش آموختگان این دانشکده در ایران و جهان از بهترین شرایط شغلی و اجتماعی برخوردارند و خداروشکر تقریبا همه نقشی سازنده ایفا می‌کنند. هر چند این استعداد شرایط پیشرفت را برای شما آسان می‌کند اما در عین حال مسئولیتهای شما را نیز بیشتر می‌کند. خوشبختانه عمل به این مسئولیتها نیز بسیار لذت بخش است و اساسا معنی زندگی است. شاید ساده‌ترین بخش عمل به این مسئولیت در این زمان، آن است که به بهترین شکل ممکن درس بخوانیم. انشاالله وقتی بیشتر وارد دانشکده شدید با هم بیشتر گفتگو خواهیم کرد اما مراقب باشید شخصیت یک دانشجو با یک دانش‌آموز یک تفاوت بزرگ دارد آن‌هم این است که یک دانشجو به سن پختگی رسیده است که بعضا به آن سن قانونی هم گفته می شود در این سن مسئولیت همه اعمال و گفتار انسان با خود اوست و البته اختیارات وی هم به همان نسبت افزایش می یابد. آنچه اندکی ممکن است برای جامعه ایران نگران کننده باشد به تعویق افتادن سن پختگی است که خود بخود باعث می‌شود از سوی خانواده و جامعه اختیار و مسئولیت نیز به انسان محول نشود که خود تشدید کننده موضوع است. لیاقت خود را از روز اول دانشگاه نشان دهید و به طور موازی تخیل خود را برای رسیدن به زندگی متعالی مد نظر خود آزاد بگذارید. اینجا جایی است که شما را برای دست‌یابی به آرزوهایتان آماده می کند. آرزوهایی که امیدوارم محقق کردن آرزوهای دیگران نیز در آن باشد. به این فکر نکنید که آیا من سعادتمند می‌شوم یا خیر، چرا که به احتمال بسیار زیاد به نقاطی بالاتر از تصور امروزتان می‌رسید، به این فکر کنید که من چند نفر را سعادتمند می کنم.

از طرف خودم، 40 همکار هیات علمی‌ام، 18 همکار کارشناس و کارمند دانشکده و حدود 1070 نفر دانشجوی سالهای بالاتر به شما خیرمقدم می‌گویم. آینده را ببینید تا انرژی لازم برای طی مسیر را کسب کنید. قطع به یقین آینده درخشانی برای شما وجود دارد. مراقب سلامتی خود باشید انشاالله در پیام تصوری اندکی بیشتر با شما صحبت خواهم کرد.

محمدرضا فروزان

یکی از میزبانان شما در دانشکده مهندسی مکانیک